Blackjack

Strategjitë në Blackjack

Gjetja e një strategjie blackjack që i përshtatet nevojave tuaja si lojtar shpesh mund të jetë sfidë në vete. Megjithatë, ka strategji të testuara me kohë që do të funksionojnë në mënyrë të përsëritur ndërsa i provoni në lojëra të ndryshme blackjack, dhe këto janë ato që dëshironi t’u kushtoni më shumë vëmendje nëse doni të arrini rezultate më të mira.

Do të tregojmë strategjitë më të mira të blackjack, duke alternuar midis një strategjie bazë për fillestarët, një listë këshillash që duhet t’u përmbaheni si katekizëm sa herë që luani blackjack, si dhe veprime të rekomanduara bazuar në letrat aktuale që keni në dorë.

Nuk është e nevojshme t’i mësoni përmendësh informacionet e listuara këtu, pasi do të jetë i disponueshëm për t’ju udhëhequr në planin tuaj të ardhshëm të strategjisë së blackjack-ut, pavarësisht nëse luani një kuvertë, me shumë duar ose ndonjë version tjetër të lojës së famshme. Ne ju ndihmojmë të mposhtni avantazhin e shtëpisë duke kuptuar krupierin, dinamikën e lojës dhe rezultatet e pritshme.

Strategjia bazë e Blackjack: Si të luani në mënyrë optimale

Gjëja e parë me të cilën duhet të njiheni është se si funksionon një tavolinë blackjack. Pasi ta bëni këtë, ndoshta do të përfitoni nga zgjedhja e një versioni të lojës që luhet me më pak kuverta. Blackjack-u me 4 dhe 8 kuverta është shumë i popullarizuar dhe çdo strategji bazë e blackjack-ut do të mbulojë këtë lloj loje.

Surrender – Dorëzim

 • Bëni surrender një 16 hard, por kurrë një palë 8 kundrejt 9, 10-sheve të krupierit ose As
 • Bëni surrender një 15 hard kundrejt 10 të krupierit

Split – Ndarje

 • Bëni split As dhe 8-at tuaja
 • Mos i bëni split 5-at dhe 10-tat
 • Bëni split 2 dhe 3 kundrejt 4, 5, 6 ose 7 të krupierit
 • Bëni split 6 kundrejt 3, 4, 5 ose 6 të krupierit
 • Bëni split 7-të kundrejt 2, 3, 4, 5, 6 ose 7 të krupierit
 • Ndani 9 kundrejt 2, 3, 4, 5, 6 ose 8,9 të krupierit, por jo 7

Ka disa modifikime të vogla në këtë strategji bastesh blackjack. Nëse lejohet Double After Split, do të konsideroni disa lëvizje të tjera, duke përfshirë:

 • Bëni split 2 dhe 3 kundrejt 2 dhe 3 të krupierit
 • Bëni split 6-të kundrejt 2 të krupierit
 • Bëni split 4 kundrejt 2 të krupierit
Strategjitë në Blackjack
Strategjitë në Blackjack

Double – Dyfishim

 • Dyfisho 9 hard kundrejt 3, 4, 5 ose 6 të krupierit
 • Dyfisho 10 hard kundrejt 10-shit ose As të krupierit
 • Dyfisho 11 hard kundrejt As të krupierit
 • Dyfisho 13 ose 14 soft kundrejt 5 ose 6 të krupierit
 • Dyfisho 15 ose 16 soft kundrejt 4 ose 6 të krupierit
 • Dyfisho 17 soft kundrejt 18 kundrejt 3 ose 6 të krupierit

Hit dhe Stand (Godit dhe qëndro)

 • Goditni në 11 hard ose më pak
 • Stand në 12 hard kundrejt 4, 5, or 6, përndryshe goditni
 • Qëndroni në hard 13, 14, 15, dhe 16 kundrejt 2, 3, 4, 5, ose 6 të krupierit, përndryshe goditni
 • Qëndroni në hard 17 ose më shumë
 • Qëndroni në 18 soft por goditni kundrejt 9, 10, As të krupierit
 • Qëndroni në 19 soft ose më shumë  

Rregulla shtesë të Strategjisë së Blackjack

Ka disa rregullime të vogla që mund të dëshironi t’i merrni parasysh nëse jeni duke luajtur një lojë blackjack ku krupieri godet në soft 17. Faktori në ndryshimet e mëposhtme:

 • Dyfisho 11 kundrejt As të krupierit
 • Dyfisho 18 soft kundrejt 2 të krupierit  
 • Dyfisho 19 soft kundrejt 6 të krupierit
 • Dorëzo 15, 8 dhe 17 kundrejt As të krupierit

Listat dhe tabelat e strategjive të Blackjack

Për ta bërë shumë më të lehtë për ju të luani blackjack dhe gjithsesi të dini se po luani strategjinë më të mirë të mundshme, ju rekomandojmë t’i hidhni një sy grafikëve tanë të strategjisë së blackjack. Nuk ka nevojë të mësoni përmendësh asnjë nga këto situata, megjithëse, ndërsa vazhdoni të luani, do të vini re se të kuptuarit tuaj të lojës dhe rregullave, strategjive dhe dinamikës së saj përmirësohet në mënyrë intuitive.

ShkrutesaDefinicioni
HHit (Godit)
SStand (Qëndro)
DhDouble Down nëse lejohet. Përndryshe, Hit.
DsDouble Down nëse lejohet. Përndryshe, Stand.
RhSurrender (dorëzohu) nëse lejohet. Përndryshe, Stand ( Qëndro)
RsSurrender (dorëzohu) nëse lejohet. Përndryshe, Split (ndaji)
RpSurrender (dorëzohu) nëse lejohet. Përndryshe, Split (ndaji)
PSplit (ndaj)
PhSplit nëse lejohet Hit pas Double Down. Përndryshe, Hit
PdSplit nëse lejohet Hit pas Double Down. Përndryshe, Double Down
PsSplit nëse lejohet Hit pas Double Down. Përndryshe, Stand

Grafiku i Blackjack me kuvertë të vetme

Më poshtë është një listë e tabelave të strategjisë së zbatueshme të blackjack-ut që janë krijuar për t’ju këshilluar shpejt se çfarë të bëni më pas në varësi të kartave tuaja aktuale, si dhe asaj që krupieri tregon. Limiti i shtëpisë do të ndryshojë në bazë të atij informacioni, prandaj sigurohuni t’i kushtoni vëmendje çdo grafiku strategjie.

Ne jemi siguruar që t’ju ofrojmë grafikë të thjeshtë për t’u ndjekur, që do t’ju ndihmojnë të përmirësoni strategjinë tuaj të lojës blackjack për të fituar më shpesh.

Krupieri Qëndron në 17 soft

Hard2345678910Ace
5, 6, 7HHHHHHHHHH
8HHHDhDhHHHHH
9DhDhDhDhDhHHHHH
10DhDhDhDhDhDhDhDhHH
11DhDhDhDhDhDhDhDhDhDh
12HHSSSHHHHH
13SSSSSHHHHH
14SSSSSHHHHH
15SSSSSHHHHH
16SSSSSHHHRhRh
17+SSSSSSSSSS
Soft2345678910Ace
13HHDhDhDhHHHHH
14HHDhDhDhHHHHH
15HHDhDhDhHHHHH
16HHDhDhDhHHHHH
17DhDhDhDhDhHHHHH
18SDsDsDsDsSSHHS
19SSSSDsSSSSS
20SSSSSSSSSS
Splits2345678910Ace
2, 2PhPPPPPHHHH
3, 3PhPhPPPPPhHHH
4, 4HHPhPdPdHHHHH
6, 6PPPPPPhHHHH
7, 7PPPPPPPhHRsH
8, 8PPPPPPPPPP
9, 9PPPPPSPPSS
A, APPPPPPPPPP

Krupieri godet në 17 hard

Hard2345678910Ace
4, 5, 6, 7HHHHHHHHHH
8HHHDhDhHHHHH
9DhDhDhDhDhHHHHH
10DhDhDhDhDhDhDhDhHH
11DhDhDhDhDhDhDhDhDhDh
12HHSSSHHHHH
13SSSSSHHHHH
14SSSSSHHHHH
15SSSSSHHHHRh
16SSSSSHHHRhRh
17SSSSSSSSSRs
18+SSSSSSSSSS
Soft23456789
13HHDhDhDhHHH
14HHDhDhDhHHH
15HHDhDhDhHHH
16HHDhDhDhHHH
17DhDhDhDhDhHHH
18SDsDsDsDsSSH
19SSSSDsSSS
20SSSSSSSS
Splits2345678910A
2, 2PhPPPPPHHHH
3, 3PhPhPPPPPhHHH
4, 4HHPhPdPdHHHHH
6, 6PPPPPPhHHHH
7, 7PPPPPPPhHRsRh
8, 8PPPPPPPPPP
9, 9PPPPPSPPSPs
A, APPPPPPPPPP

Listat e strategjisë së Blackjack për lojërat me 4 dhe 8 kuvertë

Meqenëse ka kaq shumë versione të blackjack-ut dhe të gjitha pak a shumë vijnë në të njëjtën probabilitet statistikor, është shumë e lehtë të krijosh strategji më të gjera që gjithmonë funksionojnë dhe mbulojnë variacione të shumta të lojës.

Variabiliteti kryesor është në fakt numri i kuvertës. Kjo dhe nëse krupieri godet ose qëndron në soft 17. Siç mund ta imagjinoni, ne kemi marrë parasysh të dy variablat në ofrimin e këtyre tabelave. Në fakt, variacioni më i zakonshëm i blackjack-ut është versioni me gjashtë kuvertë, por ai mbulohet siç duhet si pjesë e udhëzuesve tanë të strategjisë me 4 dhe 8 kuvertë.

Më poshtë do të gjeni atë që ne e konsiderojmë si strategjinë e përsosur të blackjack-ut për lojëra me 4 dhe 8 kuverta, e krijuar për t’ju ndihmuar të fitoni vazhdimisht në afat të gjatë duke bërë Calls të duhura në kohën e duhur. Fitimi në blackjack vjen në dy raste – njohja e strategjive ose numërimi i letrave. Tani, le të përqendrohemi në grafikët e strategjisë.

Kruperi qëndron në soft 17

Hard2345678910A
4-8HHHHHHHHHH
9HDhDhDhDhHHHHH
10DhDhDhDhDhDhDhDhHH
11DhDhDhDhDhDhDhDhDhH
12HHSSSHHHHH
13SSSSSHHHHH
14SSSSSHHHHH
15SSSSSHHHRhH
16SSSSSHHRhRhRh
17+SSSSSSSSSS
Soft2345678910A
13HHHDhDhHHHHH
14HHHDhDhHHHHH
15HHDhDhDhHHHHH
16HHDhDhDhHHHHH
17HDhDhDhDhHHHHH
18SDsDsDsDsSSHHS
19+SSSSSSSSSS
Splits2345678910A
2, 2PhPhPPPPHHHH
3, 3PhPhPPPPHHHH
4, 4HHHPhPhHHHHH
6, 6PhPPPPHHHHH
7, 7PPPPPPHHHH
8, 8PPPPPPPPPP
9, 9PPPPPSPPSS
A, APPPPPPPPPP

Krupieri godet në soft 17

Hard2345678910A
4-8HHHHHHHHHH
9HDhDhDhDhHHHHH
10DhDhDhDhDhDhDhDhHH
11DhDhDhDhDhDhDhDhDhDh
12HHSSSHHHHH
13SSSSSHHHHH
14SSSSSHHHHH
15SSSSSHHHRhRh
16SSSSSHHRhRhRh
17SSSSSSSSSRs
18+SSSSSSSSSS
Soft2345678910A
13HHHDhDhHHHHH
14HHHDhDhHHHHH
15HHDhDhDhHHHHH
16HHDhDhDhHHHHH
17HDhDhDhDhHHHHH
18DsDsDsDsDsSSHHH
19SSSSDsSSSSS
20+SSSSSSSSSS
Splits2345678910A
2, 2PhPhPPPPHHHH
3, 3PhPhPPPPHHHH
4, 4HHHPhPhHHHHH
6, 6PhPPPPHHHHH
7, 7PPPPPPHHHH
8, 8PPPPPPPPPRp
9, 9PPPPPSPPSS
A, APPPPPPPPPP

Numërimi i letrave në Blackjack: E preferuara e lojtarëve

Numërimi i letrave është një nga mënyrat më të mira për t’iu qasur lojës. Një strategji bazë e blackjack-ut nuk do t’ju mësojë për numërimin e letrave pasi kjo strategji kërkon pak të kuptuarit se si t’i etiketoni letrat dhe të ndiqni atë që krupieri shfaq çdo raund.